هم افزایی اطلاعات و تبلیغات همکاران
درج محتوا در این صفحه آزاد می باشد فلذا صحت کلیه مطالب درج شده به عهده شخص ارسال کننده محتوا می باشد.
جهت هماهنگی ارسال محتوا با شماره ۰۹۱۷۲۵۸۵۷۳۱ عمادآبادی تماس بگیرید.
ضدعفونی کردن وسایل فارم
برای تمیز کردن و شستشوی کلیه وسایل فارم از نمک دریا استفاده می شود. چون زالو به بوی مواد شیمیایی و سفید کننده ای دیگر حساس است، بهترین گزینه برای نظافت همین نمک دریا با استفاده از اسفنج و آبی که کمی گرم باشه می تونید همیشه وسایل و ظروف پاکی داشته باشید.
دلایل استفاده از زالو
حقایقی که سال ها قبل کشف شده و تا به امروز هم اعتبار دارد استفاده از زالو برای درمان و علاج طبیعی بسیاری از بیماری های انسان و حیوان است.
اما در نیمه دوم قرن ۱۹ این عقیده بوجود آمد که زالو باعث عفونت می شود و این باعث کم شدن استفاده از زالو شده است با شروع قرن ۲۰ کاربرد زالو کمتر هم شد. با توجه به اینکه اخیرا مردم به سلامتی خودشان توجه بیشتری دارند، و به این موضوع پی برده اند که روش های درمان قدیمی و همچنین منسوخ شده (که ارزان و بی عارضه می باشد ) بهتر میتواند در درمان بسیاری از بیماری ها به آنها کمک نماید بهمین دلیل در این میان زالو و زالو درمانی هم طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.
زالو هنگام مکیدن خون مواد متنوعی از خودش ترشح می کند که خواص درمانی بسیار زیادی دارند. و معروفترین این مواد هیرودین نام دارد.بزاق زالو بیشتر از ۱۰۰ نوع ماده حیاتی دارد که باعث درمان بیمارهای مختلفی می شوند.زالو خون را بهتر از حجامت از عمق بدن بیرون می کشد.
زالو انداختن برای بیمارهای زیر مفید است:
درمان جوش و دملهای صورت،لکه و خال ها،رفع چین و چروک صورت،رفع تیرگی زیر چشم، میگرن و سر دردهای بسیار شدید، پروتز لب با مالیدن دورانی روغن زالو، حجم دهنده طبیعی اندامها ، عضلات و گونه با روغن زالو درمان ضعف قوا جنسی، ضد منعقد شدن خون (دیابت) درمان نقرس(ورم مفاصل)گرفتگی رگهای قلب، زیبای پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن. با انداختن ۲ نخ زالو پشت گوش می توان امراض صعب العلاج مغز (Cxc ) پارکینسون، رعشه Ms))و VA)) گرفتگی عروق مغز ، الزایمرو صرع ،درمان زخم معده ، کولیت روده، پروستات، و امراض ریوی، التهاب کبد، کیسه صفرا و بواسیر، درمان ناباروری مردان، کاهش میل جنسی و اعتیاد ودرمان بسیاری… از بیماریهای دیگری که روز به روز به این لیست اضافه می شوند.
در گذشته های دور هم کار تکثیر و پرورش زالو وجود داشته، اما نه بصورت فعلی،در حال حاضر با تحقیق و پژوهش های انجام شده در این زمینه، روش های بهتر و کارامدتری بوجود آمده که به دو صورت طبیعی و صنعتی می توان کار تکثیر و پرورش را انجام داد.و در این راستا به حفظ و نگهداری این موجود با ارزش هم کمک بزرگی شده است. چون با صید بی رویه و بر هم خوردن زیستگاه طبیعی زالوها ، این موجودات هم اکنون در خطرند و ما با وارد شدن به این صنعت بزرگ در بقا آنها نقش بسیار موثری خواهیم داشت.
از زالو به غیر از جنبه درمانی ،استفاده اقتصادی خوبی هم می توانیم داشته باشیم.با ساختن محصولات جانبی که در این روزها کاربرد زیادی در زمینه آرایشی و بهداشتی پیدا کرده اند و مورد استفاده عموم هستند، می توانیم آینده روشن و پر باری در این مسیر داشته باشیم.
۱ نحوه خشک کردن خاک جلو آفتاب
۲ هرگاه آب زالوها تغییر رنگ داد،بلافاصله آب را تعویض کنید، تا زالوها در محیط تمیز و سالم رشد خوبی داشته باشند.
۳ کوکون دوقلو که از پهلو کامل بهم چسبیده بودند. یکی از کوکون ها ۱۰ نخ زالو داشت و دیگری مایع لزج داشت و هیچ زالویی داخلش نبود.
۴ تصویری از زالوها در یک روز که به صورتهای مختلف تلف شده اند.
۵ هرگاه در بستر کوکون گزاری زالویی دیدید که خون بالا آورده است زالوی آغشته به خون را از بستر جدا کرده و در پت تمیز داخل آب بگذارید تا سر حال شود.
زمان مناسب برای بستر گذاری
تولید مثل زالو به دفعات و کیفیت تغذیه،و شرایط محیط نگهداری زالو بستگی دارد.زالو موجودی هرمافرودیت(دوجنسی)است برای تولید مثل به زالوی از نژاد مشابه خودش نیاز دارد تا جفتگیری کند واین زالو ها را باید مدت بیش از یک ماه در شرایط محیطی مناسب در کنار هم نگهداری کرد تا بتوانند همدیگر را بارور کنند.زالو ها قادرند اسپرم ها رو در تخمدان هایشان ذخیره کنند. فاصله زمانی بین جفت گیری و تخم گذاری(کوکون) می تواند بین ۱ تا ۹ ماه طول بکشد . زالو در آرامش و امنیت زیاد است که تخم گذاری را انجام می دهد . و قبل از این عمل باید تغذیه شده و سیر باشد . جفت گیری زالو یکی از مهمترین و حساسترین مراحل تکثیر است ، پس باید بگونه ای رفتار کرد که به زالو هیچ شک و تنشی وارد نشود . و با رعایت نکات مراقبتی در این دوران خاص و ایجاد محیط آرام و شرایط مطلوب می توان انتظار تولید خوبی داشته باشید.
پس زمانی اقدام به بستر گذاری می شود که زالو هضم خود را انجام داده و بارور شده باشد. از زمان تغذیه تا ظهور نشانه های باروری بستگی به شرایط و نوع زالو حدود ۲ تا ۳ ماه زمان لازم است تا زالو آماده کوکون گذاری (تخم گذاری) شود.
نشانه ها و مشخصات ظاهری زالوی که جفت گیری کرده و بارور شده:
۱ -پوست بدن زالو نسبت به قبل از باروری متورم و سفت تر است.
۲-پوست براق و زبر شده است.
۳-میل به شنا و تحرک ندارد و به آهستگی و با آرامش حرکت می کنند.
۴ -بیشتر آرام در کف و کناره های بستر جمع می شوند و در هم می پیچند.
۵- از ناحیه سر به فاصله یک تا دو سانت ( کمربند تناسلی)تشکیل می گردد که بصورت حلقه ای متورم نمایان می شود.
۶- بعد از یک ماه که از تغذیه زالو گذشت با شروع هضم غذا ، آب محل نگهداری زالوها زود زود سبز و سبز تر شده بطوری که به مرور تیره تر و به سبز لجنی می رسد. و شما مجبور می شوید زود زود آب را تعویض کنید و این نوسان رنگ ۲ تا ۳ هفته طول می کشد . پس از اینکه نشانه هضم غذا خاتمه یافته ، رنگ آب زالوها به مرور کمرنگ تر و شفاف تر خواهد شد.
کوکون خراب
یکی از دلایل خرابی کوکون در زمان بستر سازی اسپری کردن و مه پاشی بیش از حد خاک است
چون همه میدانیم که کوکون در ابتدا بصورت کف و بعد از بیست و چهار تا چهل و هشت ساعت شکل میگیرد
حال در زمان شکل گیری کوکون اگر ما به هر دلیلی آب را با فشار بالا یا بیش از اندازه اسپری کنیم در غشائ کوکون نفوذ و باعث خرابی میشود.
در زمینه زالو و پرورش این موجود بیشتر بدانیم …
کیفیت محیط زندگی زالو به آب ، دما و رطوبت محیط بستگی دارد
بعضی ها می پرسند که جنسیت زالو چگونه مشخص می شود؟ زالوها دوجنسه (هرمافرودیت) هستند.
زالوی نژاد هیرودومدیسینالیس و هیرودواورینتالیس جزع بهترین نژاد طبی در دنیا و ایران بشمار می روند.
نحوه شناسایی زالوی هیرودو بدین گونه است : رنگهای نامنظم در سطح شکمی و نوارهای نارنجی و یا حنایی شکل در پهلو و کمر.
اکثر زالوهای شناخته شده بی اثر (انگل) و یا سمی هستند( تقریبا ۶۵۰ گونه زالو شناخته شده است که تنها بین ۱۰ الی ۱۵ گونه آن کاربرد طبی دارند)
محل زندگی طبیعی زالوها در برکه ها ، آبگیرها ، تالابها و… می باشد اما انسان توانسته با پرورش زالو در محیط مصنوعی زادآوری در این موجود بوجود بیاورد.
فصل صید زالو غالبا در فصل بهار صید زالو شروع شده و در بهار و تابستان صید زالو انجام میشود.
بند بند شدن یا دفرمگی که با نامهای مختلفی شناخته میشود دلایل مختلفی دارد از جمله : تغذیه غیر اصولی و نادرست ، بیماریها ، شکها ، نارسایی بدنی و هضم ناقص بعد از تغذیه و…
تلفات زالوها بدلایل مختلفی اتفاق می افتد : بیماریها ، شک دمایی ، آلودگی های شیمیایی و میکروبی ، تنشهای صوتی و فیزیکی شدید و…
فارم پرورش زالو و فارم تکثیر با خاک و جانانی
بسته بندی بچه زالو
روشهای مختلف پرورش زالو
زالو پزشکی:کرم حلقوی و از گونه کرمهای آبزی است که بصورت طبیعی در تالاب ها زندگی می کند. و در طبیعت خود به خود با شرایط مکان زندگی اش خود را تطبیق می دهد .اما در شرایط پرورشی به ۵ روش قابل اجرا است. که ما با مدیریت و برنامه ریزی پرورش دهنده خود دما و شرایط مناسب رشد مطلوب را برایشان فراهم می کند. پرورش زالو ۲۴ ساعته به مراقبت نیاز دارد، دیر بازده اما پر منفعت است.و کسی که وارد این صنعت می شود باید خیلی صبور و پر تلاش باشد و در آرامش و با احساس خوب کار را شروع کند. چون زالو ها از روحیات پرورش دهندشان تاثیر می گیرند.
روشهای پرورش زالو:
۱-استخر در فضای بسته : استخر سر پوشیده با پوشش گلخانه ای شبیه فضای باز است که فقط یک پوشش گلخانه ای که قابلیت کنترل دما و نور ورودی به داخل سیستم را دارد.
۲-استخر پلی اتیلن در فضای گلخانه ای
۳- اکواریوم در فضای مسقف: دراین روش حداقل فضا مورد نیاز ۱۵۰ متر مربع ،و به اکواریوم های شیشه ای به ابعاد ا مترطول، ۴۰ سانتی متر عرض و ۳۵ سانتی متر ارتفاع نیاز است و همچنین قفسه های ۳ تا ۴ طبقه برای جادهی اکواریوم لازم است.
در هر اکواریوم یک شیر ورود در بالا و یک شیر خروج نزدیک کف اکواریوم وجود دارد و در قسمت لبه اکواریوم از نوارهای آلومینیومی و برق ۹ ولت،توری با زیپ وچسب یا سریش و… جهت جلوگیری از فرار زالو استفاده می شود. و با سیستم سرمایش و گرمایش دما مناسب شرایط تنظیم می شود.
با خزه یا خاک مخصوص بستر عمادلیچکو برای زمان جفت گیری و کوکون گذاری بستر سازی انجام می شود. در هر اکواریوم ۵۰ نخ زالو مولد و به اندازه نصف اکواریوم آب ریخته می شود.
معایب آکواریوم
الف-عدم کنترل بیماریها:به دلیل تراکم زیاد زالو
ب-سنگین بودن آکواریوم و خطر شکستن و ترک برداشتن آکواریوم
پ-انتقال آلودگی بین آکواریومها.
ت-عدم بازدهی کامل در کوکون گیری و جفت گیری و تلفات زیاد مولد
ث- هزینه بالا تا سیسات
ج-آفت کوکون زیاد دارد.
چ-عدم بهداشت کامل آکواریومها و شستشوی ناقص درگوشه های آن محل تجمع ویروس وباکتری و… می شود.
محاسن ندارد. اما برای دپو و ذخیره زالو های قرنطینه شده می توان از آن استفاده کرد.
۴- روش وان: از وان در اندازه های مختلف (پلی اتیلن یا فایبر گلاس) استفاده می شود که مانند اکواریوم است تفاوتش در گرد بودن شکل وان و همچنین جنس سبک و وزن کمی است که دارد. همچنین نشکن و تمیز کردن و شستشوی آن راحت تر و بهتر از آکواریوم و نیروی کار کمتری لازم دارد.
۵-روش روسی یا پتpet (پلاستیکی) وjar ( شیشه ای): زالوها را در پت های پلاستیکی یا جارهای شیشه ای ۴ لیتری که با تور و کش لبه ظرف ها را محکم می بندند تا زالو ها فرار نکنند. و در قفسه های ۳ یا ۴ طبقه جادهی می شوند.
هر ۲ یا ۳ روز یک بار آب پت ها تعویض می شود و زمان باروری زالو ها در باکس های ۱۰ لیتری، درب دار بستر کوکون گذاری با خاک مخصوص جزیره سازی صورت می گیرد. و در هر باکس ۱۰ زالو به مدت ۱ تا ۲ ماه می مانند تا کوکون گذاری به پایان برسد. و سپس زالو ها از خاک خارج شده و دوباره وارد پت های آبدار می شوند.
معایب پت: نیرو کارگری زیادی لازم دارد. و در جارهای شیشه ای امکان شکستن وجود دارد.
محاسن: شستشو آسان پت ها، عدم انتقال بیماری، مشاهده و کنترل تلفات راحت ، هزینه تاسیسات ارزان ، عدم شکستن پت، جابجای آسان پت ( وزن کم)
در این روش برای تمیز کردن، پت ها را هر ۲ هفته یک بار با نمک دریا وآب ولرم ضدعفونی می کنند.
۱- شروع کوکون برداری
۲- زالو طبی قرنطینه شده آماده فروش
زالو از زمان بیرون امدن از کوکون
زالو از زمان بیرون آمدن از کوکون تا ۴ ماه اول لارو محسوب می شود. زالو ها در هر بار تولید مثل ۲- ۸ کوکون بطور متوسط ۱۵- ۳۰ لارو به دنیا خواهند آورد که در زمان تولد شبیه مادرش بوده که تنها اندامهای تناسلی آن تکامل نیافته و بالغ نشده اند در هنگام تولد اندازه لاروها از ۱-۲سانت تجاوز نکرده و قطر آنها حدود یک میلی می باشد و از همان ابتدا قادر به سوراخ کردن بدن میزبان می باشند.
همانطور که گفته شد از لحظه تولد تا ۴ ماه لارو محسوب می شود. برای دیدن تکامل لارو از یک چراغ قوه استفاده می کنیم
+ در ۵ روز اول به صورت قرمز یکدست
+ این سرخی در روز پنجم بیشتر در روز اول کمتر
+ ۶-۱۲ روزگی لاروهای شفاف اگر دقت شود لاروها به صورت جنین هستند.
+ بین ۱۳-۱۸ لاروها تیره تر رنگ قرمزی از بین رفته نسبت به نور واکنش نشان می دهند
+ ۱۸-۲۳ تمام لاروها در یک سمت کوکون جمع م یشوند در این مدت اوج مصرف از ماده آلبومین که مادر شان داخل کوکون گذاشته از خود نشان می دهند.
+ ۲۴-۳۰ لاروها داخل کوکون پخش شده و بسیار درشتند و واکنش خوبی نسبت به نور دارند اگر دقت شود. فضای خالی کوکون حس می شود و در این زمان وقت خارج شدن لارو می باشد.
موفق باشید/ خدادادی